Antoinette Valkenburg

Hallo, mijn naam is Antoinette Valkenburg en ik woon in Nijmegen. Ik ben getrouwd en heb 3 kinderen en ben werkzaam als docent Zorg en Welzijn op een VMBO school in Nijmegen.

Toen Liz (2007) naar Ghana vertrok om daar in een weeshuis te gaan werken vond ik dat zo geweldig, dat ik meteen in actie kwam. Om haar te steunen, maar vooral voor de kinderen die ze daar zou gaan helpen, heb ik een dag al de familie, vrienden ,enz geknipt tegen een vergoeding, zodat ze dat mee kon nemen. Geraakt door de verhalen waarmee mijn schoonzussen Jacqueline en Karin terug kwamen na hun bezoek aan Liz, vond ook ik dat er een” blijvende helpende hand” geboden moest worden, ook door mijzelf.

In 2011 kon ik voor het eerst mee om op werkbezoek te gaan voor de stichting. Wat dat inhield wist ik tot op dat moment nog niet, maar daar kwam ik snel achter. Maar dat je het verschil kunt maken voor deze mensen is duidelijk. Ook op de scholen Capstone en Tenashie Junior Highschool konden ze alle hulp en materialen goed gebruiken. Bijvoorbeeld dat de leerlingen van de basisschool (de Zonnewende) waar ik toen werkzaam was, gekopieerd Ghanees geld hebben uitgeknipt zodat ze op TJHS daarmee konden leren rekenen.
Elke dag op pad om spullen voor de stichting te kopen, de projecten te bezoeken, door een stoffig, warm/heet Accra. Afwachten of diegene wel komt op de tijd dat afgesproken is, teleurstelling wanneer er bij de projecten niet is gebeurd wat er verwacht werd, er toch weer een kink in de kabel is gekomen en ons plan weer bijgesteld moet worden. Maar ook blij van het hartelijke ontvangst dat we bij aankomst al krijgen (Godwin) en bij elk project. Het is  zo ontzettend mooi om zulke hardwerkende mensen met lieve kindjes een toekomst te kunnen geven. En dat allemaal met de giften  van jullie! Medase pa!! Afgelopen juli heb ik me voor de vierde keer in mogen zetten voor de stichting en ik heb  dit  weer met veel plezier gedaan.

werkbezoek juli 2015