GALL & GALL VELP

Gall & Gall heeft heel veel Ghanese wijnzakken verkocht. De zakjes gingen vlot over de toonbank. De prachtig genaaide zakjes, zijn gemaakt door onze naaisters in Ghana. Tijdens de werkbezoeken van Stichting Kwame worden de zakjes bij de naaisters opgehaald en krijgen de vrouwen hun salaris hiervoor. 
Medewerkers van Gall & Gall Velp, HEEL HARTELIJK BEDANKT VOOR JULLIE INZET.

MONDIAL COLLEGE VOOR GHANA

This gallery contains 17 photos.

KERSTMARKT
12 december 2018 was er op het Mondialcollege in Nijmengen, locatie 
Meeuwse Acker, een kerstmarkt. Op deze markt stonden heel veel leerlingen in een een prachtig versierde kraam, waarin ze iets verkochten: zelfgemaakte hapjes, rommelmarkt, kerstkaarten, kerstversieringen, gedichtjes maken, haren vlechten, nagels lakken. etc. De docenten zorgde voor de muzikale opluistering met hun schoolband. De opkomst was groot en de sfeer heel goed. De opbrengst van de kerstmarkt gaat dit jaar naar Stichting Kwame. En…… daar zijn we heel erg blij mee.
Iedereen die heeft meegewerkt: HEEL HARTELIJK BEDANKT !!!!!!

DE DOZEN WORDEN UITGEPAKT!

Wat waren de families in Ghana blij toen onze Godwin de dozen ( uit Nederland, gestuurd door Stichting KWAME) vol met kleding, speelgoed, schoenen etc. kwam brengen. Er werd meteen volop kleding en schoenen gepast en geshowd!!!

TERUG VAN WERKBEZOEK

Zeer voldaan zijn Karin, Jacqueline, Liz en Antoinette  teruggekomen uit Ghana.

 Het afscheid van Godwin, Kwame, Alami, Joyce, de teachers  en alle andere gezinnen   was heel ontroerend.  Wat hebben ze veel kunnen doen ! Terug in Nederland loopt er nog van alles door.

Bedankt iedereen die een bijdrage heeft geleverd en dit blijven doen!!!!!!! Wij zijn bevoorrecht om een aantal mensen te kunnen helpen in Ghana: dank jullie wel!

Lees meer over dit bezoek bij WERKBEZOEK oktober 2018

De 1e WERKDAG IN GHANA VAN KARIN, JACQUELINE, LIZ EN ANTOINETTE.

12 oktober 2018.
Onze eerste werkdag stond in het teken van Alami en de broers en zussen waar ze allemaal voor zorgt!
We hebben voor het eerst zelf een huurauto en Liz reed door Accra naar Madina met Antoinette als copiloot!Heel veel auto’s, brommertjes en scooters en dat zonder verkeersregels maar wel met heel veel geclaxonneer! Les 1 van Leslie was ooit: just never hesitate…….!
Het ging goed maar toen nog een parkeerplaatsje zoeken op een markt waar het krioelt van de mensen, karren en af en toe wat kippen en geiten die oversteken. Gelukkig meldt zich een Ghanees die op onze auto past.
Een ontroerend weerzien met Alami volgt. We nemen het hele gezin door en kijken naar mogelijkheden om te helpen. Alami zelf is met heel veel passie bezig met haar modebedrijfje. Ze krijgt al maandenlang van Liz aansturing en marketinglessen! Een goede leerling en ook nu kunnen we haar verder helpen. Ze werkt zo hard en heeft zoveel verantwoordelijkheid te dragen voor het grote gezin bestaande uit straatkinderen. We betalen schoolgelden en helpen Alami met het professionaliseren van haar naaiatelier. We maken afspraken over een naaiopleiding voor zus Paulina.
Ook worden er stoffen gekocht op de markt voor naaiopdrachten vanuit Nederland voor Alami. Ondertussen stortregent het en lopen we door de plassen en modder, maar dat mag de pret niet drukken. Alami mag eten kopen voor haar ‘gezin’: ze gaat helemaal los! Ze vertrekt met een taxi vol naar huis en we gaan van de week naar dit gezin toe!
Ondertussen wordt ons op de markt nog een baby van een paar maanden aan geboden…. dat komt wel binnen! De contrasten tussen arm en rijk worden ook hier steeds groter. De cedi is ieder jaar minder waard dus het wordt er voor velen niet beter op.
Opnieuw onder de indruk van ALLES!

Liz, Alami, Karin en Antoinette.

Liz met Alami

inkopen doen voor Alami op de markt.

ER WORDEN WEER DOZEN VERSCHEEPT

28 dozen zijn ingepakt met nuttige spullen voor gezinnen in Ghana. Die worden nu naar de haven gereden en van daaruit verscheept naar Ghana. Bedankt OPTIMUS EN JORT voor jullie hulp hierbij.

De dozen worden  verscheept  via Victourius Cargo. Eigenaar Victor Tony Obeng waardeert het dat Stichting Kwame al 10 jaar lang mensen in Ghana helpt.
De dozen gaan naar een depot in Accra . “Onze” Godwin zorgt er voor dat de dozen bij de gezinnen , scholen en de Ponacha Kidsclub komen.

TASSEN EN HAARBANDEN

Deze  haarbanden en  tassen zijn allemaal
gemaakt van prachtige Ghanese stoffen door naaisters in Ghana.
Heb je interesse, neem dan contact op met STICHTING KWAME.

WERKEN in GHANA

Van 21 april t/m 4 mei zijn wij, (Lotte Berends, Noortje Liebrand en Truus Heijligers )in Ghana geweest om te werken voor STICHTING KWAME.  Wat hebben we veel kunnen doen. We bezochten 8 families en gaven hun rijst, olie en tomatenpuree. We hebben er voor gezorgd dat een aantal kinderen schooluniformen krijgen en schoenen. Een paar daken kunnen gerepareerd worden
Veel kinderkleding hebben we hiermee naar toe genomen en toiletartikelen. We hebben voor alle 160 leerlingen van een schooltje een nieuwe rugtas gekocht met pennen en schriften. Wat waren ze blij!!!
Op de Ponacka kids club zijn we een middag geweest. 5 jaar geleden gingen Noor en Lotte er iedere zondag naar toe. Kansarme kinderen komen daar iedere zondagmiddag om spelletjes te doen, muziek te maken en ze krijgen ook voorlichting. Wij hebben betaald voor ingredienten en daarvan is een goede maaltijd gemaakt door de oudere kinderen voor de 60 kinderen die aanwezig waren.
We kopen ook heel veel Ghanese spullen die we ln Nederland verkopen en de opbrengst gaat weer terug naar Ghana. o.a. kleurige haarbanden . tassen en wijntasjes.
We gingen weg met ieder 2 bomvolle koffers en komen weer met 6 volle koffers. Wat zijn er veel hardwerkende vrouwen in Ghana. Wat zijn ze sterk: Ze werken keihard en zorgen voor de kinderen en ze kunnen heel veel kilo’s op hun hoofd dragen. Onvoorstelbaar wat een gewicht. Ghana zit in ons hart.

 

  • Deze vrouw draagt onze etenswaren die we gekocht hebben. Een gewicht van wel 40 kilo.

MOOI BEDRAG VAN KRINGLOOPWINKEL “VRAAG EN AANBOD” WIJCHEN!

Opnieuw is een projectvoorstel van stichting Kwame gehonoreerd met een mooi bedrag! Kringloop Wijchen werkt met 120 vrijwilligers en hebben in de 19 jaar dat zij bezig zijn meer dan 500.000€ met kringloopactiviteiten bij elkaar gebracht voor vele goede doelen.Dit jaar was er 65.000€ te verdelen onder 100 zeer uiteenlopende goede doelen.
Alle vrijwilligers bedankt voor jullie harde werken!!!!!!
Een ons onbekende meneer vroeg ons naar onze projecten in Ghana; hij bleek zo enthousiast dat hij even later geld kwam brengen!!! Nogmaals dank!!!!