Liz Sophie de Bruijn (Voorzitter)
Mijn naam is Liz Sophie de Bruijn. Ik heb in 2007 mijn Atheneum diploma behaald. Daarna heb ik in 2011 mijn Bachelor Europese Studies behaald aan de Universiteit van Amsterdam. Ik ben nu bezig met het afronden van mijn Honour Programme Master ‘Europees Beleid’. Hiervoor loop ik stage bij de Verenigde Naties(VN) het World Food Programme (WFP).

In 2007 ben ik voor het eerst als vrijwilligster naar Ghana vertrokken en heb ik 9 maanden een deel van de zorg van de weesjes uit het Osu Children’s Home op mij genomen. Het ‘Afrika virus’ heeft ook mij zwaar getroffen en ik ben heel blij dat mijn verblijf in 2007 een fantastich gevolg heeft gekregen met de stichting ‘Kwame’!

Het is fantastisch om te zien hoe onze stichting zich sinds de oprichting heeft weten te ontplooien en hoe wij handvatten kunnen aanreiken aan gemotiveerde Ghanesen die zelf met veel motivatie en enthousiasme de dragers worden van onze projecten. Wat we zien: Delen is vermenigvuldigen.

Ik hoop nog geruime tijd iets blijvends te kunnen blijven betekenen voor diegene die een duwtje in de rug nodig hebben om verder te komen maar met hulp van jullie moet dat zeker lukken!

Medase, Thank you, Bedankt!

Liz tijdens werkbezoek in 2015.

Jacqueline Budel (bestuurslid en medeoprichter)
Mijn naam is Jacqueline de Bruijn- Budel, de moeder van Liz Sophie de Bruijn. Liz heeft gedaan wat ooit mijn droom was; in een weeshuis werken in Afrika!Toen eenmaal vast stond dat Liz in oktober 2007 naar Ghana zou gaan, begon de grote voorbereiding. Inlezen, visum, verzekeringen, vaccinaties etc. etc. maar ook wat staat haar te wachten in het weeshuis en hoe kunnen we ondersteunen op welke manier dan ook. Spannend voor een meisje van 18 jaar maar ook voor het thuisfront. Even iets anders dan op kamers gaan wonen en studeren. Liz vertrok en met ieder berichtje en foto werd de belangstelling in haar ‘nieuwe wereld ‘ bij mij groter.
In januari 2008 heb ik haar samen met Karin bezocht in Ghana. De weesjes, de leefomstandigheden in Osu Children’s Home, Accra met al zijn kleuren en geuren, Capstoneschool met Joséphine de directeur, de hard werkende vrouwen met hun handel op hun hoofd maar ook de betrokkenheid en het enthousiasme van Liz, alles maakte een verpletterende indruk.

Weer terug in Nederland wist ik één ding heel zeker: ‘dat ik hier niet mee weg kon komen’. Het brainstormen begon…….We hadden in Ghana teveel goedbedoelde maar mislukte projecten gezien. Ook wilden we graag aansluiten bij de ontwikkeling en opleiding van kinderen. Zij moeten het land gaan dragen en daar ligt ook de expertise van Karin en mij. Naast echtgenoot en moeder van 3 studerende kinderen, ben ik jurist en werk als docent en begeleider/coach op een Hbo-opleiding. Ook mijn bestuursfuncties hebben altijd met educatie en onderwijs van kinderen te maken gehad. In april 2008 werd de akte ondertekend bij de notaris: stichting Kwame was geboren! We vormen met drie personen het bestuur: Liz, Karin en Jacqueline. We hebben het klein gehouden om de lijnen kort te houden en snel en adequaat te kunnen handelen waarbij we alle drie precies weten hoe het er ter plaatse aan toe gaat. Daardoor kunnen we zeer praktijkgerichte hulp bieden.

We hebben wel veel enthousiastelingen om ons heen die altijd bereid zijn te helpen op welke manier dan ook!We zijn daar erg blij mee anders zouden we het niet op onze manier kunnen doen. Al drie jaar op rij gaat Antoinette de Bruijn met ons mee naar Accra om te werken; Floor de Bruijn is al twee keer mee geweest en Flip de Bruijn heeft 6 maanden vrijwilligerswerk gedaan in Ghana. Bovendien hebben we de luxe gekend dat 4 jonge vrouwen voor 4/5 maanden voor onze stichting in Ghana hebben gewerkt: Gera, Emma, Lotte en Noortje!!!
Fantastisch werk om te kunnen en mogen doen.

We willen een blijvende helpende hand zijn, maar wel op de juiste manier!!!

Jacqueline tijdens werkbezoek 2015

Karin de Bruijn – van Hulten (bestuurslid en medeoprichter)
Ik ben in 1962 geboren, al meer dan 25 jaar getrouwd, moeder van 2 studerende jong volwassenen en tante van Liz. Ik ben Z-verpleegkundige en heb daarna de opleiding Praktisch Pedagogische Ouderbegeleiding (HBO) gevolgd. Ik ben 8 jaar als ambulant pedagogisch ouderbegeleider werkzaam geweest bij de SPD Uden en na een onderbreking van 4 jaar in de Verenigde Staten van Amerika, werk ik nu bij Driestroom, een organisatie die mensen met en zonder beperking zorg en ondersteuning biedt.
Na mijn bezoek in Ghana (januari 2008) raakte ik niet uitgesproken over alles wat ik had gezien en meegemaakt. Ineens kregen de verhalen van de tv, krant en radio die je hier zo vaak hoort en leest een andere lading: ik had het nu met eigen ogen gezien, kindjes vast gehad, en met hardwerkende moeders gesproken die ondanks hun leefomstandigheden blij kunnen zijn.

Geraakt door deze bijzondere ervaring was het oprichten van de stichting een logische stap en het was voor mij duidelijk dat ik mij daadwerkelijk wil in zetten om anderen te helpen.
Ik geloof in kleinschalige hulp op basis van persoonlijke contacten waarbij de lijnen kort ben en de projecten gevolgd en gecontinueerd worden. Sinds de oprichting in 2008 van Stichting Kwame zijn we vol enthousiasme met deze uitgangspunten aan de slag gegaan en blijkt deze werkwijze vaak succesvol.

Karin tijdens werkbezoek in 2015

Lees meer over onze vrijwilligers!