Floortje de Bruijn

Hallo! Mijn naam is Floor de Bruijn (1996) en ook ik ben ‘lid’ van stichting Kwame. In 2013 heb ik mijn havo diploma gehaald en ik studeer nu voor industrieel productontwerper. In de tijd die ik over heb, doe ik ook allerlei werkzaamheden voor de stichting máár ik ben ook al twee keer in Ghana geweest om mee te helpen. De eerste keer was ik 13 jaar!!!! Eerst volgde ik het vertrek van mij nicht Liz, daarna vertrokken mijn moeder(Karin) en tante(Jacqueline) naar Ghana.

Toen zij met al hun verhalen terug kwamen, werd mijn interesse in het land, de mensen en de tradities nog groter en wilde ik er zelf ook naar toe. Ik heb de hele reis zelf bij elkaar gespaard en ben meegegaan om mijn handen uit de mouw te steken. Ik heb met allerlei activiteiten mee kunnen helpen, zoals het lesgeven aan kinderen en mooie foto’s maken voor de stichting. Ook weet ik meteen overal de weg, wat voor mijn moeder en tante erg handig is……! Toen ik 15 jaar was, ben ik opnieuw mee geweest, wist wat er moest gebeuren en kon opnieuw veel doen. Het was ook super leuk de kinderen op school en de mensen van de kiosken weer te zien.
Bij ieder vertrek naar Ghana gaat er per persoon 46 kilo aan spullen mee in dozen. Bij ons thuis en bij Jacqueline moet dit allemaal uitgezocht en ingepakt worden. Ik ben daar ondertussen super handig in geworden en maak vaak de lijsten met wat er mee gaat en voor wie het allemaal is. Juist omdat ik er zelf ben geweest, weet ik wat het handigst is voor daar. Als er acties zijn om geld in te zamelen, help ik. Ook mijn maatschappelijke stage heb ik voor de stichting gedaan.