Gera en Emma

Gera (1988).

Ik ben Gera en ik heb Economie gestudeerd aan Avans Hogeschool in Den-Bosch en vervolgens mijn Master in International Business aan Neyenrode Universiteit. Ik ben nu werkzaam als junior business architect bij Philips.

Emma (1991).
Voor mijn reis naar Ghana heb ik een jaar pedagogiek gestudeerd. Omdat het menselijk lichaam en al haar kwalen mij meer trok, ben ik na mijn reis begonnen aan HBO- verpleegkunde waarin ik in 2015 zal afstuderen. Mijn passie ligt in de acute zorg zoals bijvoorbeeld de spoedeisendehulp.
Naast mijn studie doe ik graag aan sport, alles vind ik leuk! Dit doe ik het liefst samen met mijn vriendinnen.

Na de zomer van 2010 hadden wij allebei een tussenjaar van onze studie. Samen wilden wij op zoek naar avontuur, maar bovenal ook iets betekenen voor anderen. Al snel dachten wij aan stichting ‘Kwame’. In onze ogen staat stichting ‘Kwame’ voor het bieden van hulp die écht helpt. Niet simpelweg het opsturen van geld naar Ghana maar er zélf naar toe gaan om de locals van Ghana te inspireren bij de opbouw van een beter leven.
Daarom vertrokken wij in de voorlente van 2011 naar Ghana om ons daar vijf maanden in te zetten voor de gemeenschap. De Tenashie Junior High School was een plek waar wij vaak te vinden waren. Wat ons het meest is bijgebleven, is de dankbaarheid van de mensen wanneer wij nieuw lesmateriaal aanboden of het enthousiasme van de kinderen wanneer wij hen meenamen op een reis over de wereldkaart. Ook het begeleiden van (…) bij het opzetten van haar eigen sieradenwinkeltje heeft onze ogen geopend.
Voor ons is dit een hele bijzondere reis geweest, waar wij nu nog vaak met veel plezier en bewondering op terug kijken.