Lotte Berends

Hallo, mijn naam is Lotte Berends, 23 jaar, woon in Nijmegen en ik ben werkachting in de jeugdhulpverlening. Al jaren droomde ik ervan om vrijwilligerswerk in het buitenland te gaan doen. In januari 2013 zou ik afstuderen aan HBO-pedagogiek. Voor mij de kans om mijn droom te verwezenlijken! Hier begon mijn zoektocht naar een vrijwilligersorganisatie. Steeds weer kwam ik bij grote instellingen terecht die winst maken op het geld dat ze van vrijwilligers krijgen. Hier kon ik niet achter staan, ik wilde echt iets goed kunnen betekenen. Gelukkig kwam ik al snel in contact met stichting Kwame. Klein, persoonlijk en korte lijntjes! Het grote voorbereiden kon beginnen: wie zou me vergezellen naar Ghana? 

Gelukkig was Noortje daar snel en toen de inentingen, visum aanvragen, geld inzamelen, enz.
De vier maanden in Ghana waren een emotionele rollercoaster: ziek zijn, een andere cultuur leren kennen, intens geluk, teleurstelling, uren wachten vanwege African time en vooral veel genieten! Weer eenmaal in Nederland kan ik pas goed overzien wat we allemaal voor de stichting bereikt hebben. Ondersteuning op de school, implementatie van materialen en het repareren van spullen. Het helpen van 3 nieuwe gezinnen: 2 families d.m.v. het bouwen en inrichten van een kiosk, het andere gezin is ondersteund met allerlei middelen en de moeder kan door de verkoop van spullen vanaf een schaal op haar hoofd weer beter voor haar gezin zorgen. Ook is het onderwijs voor de kinderen geregeld. Noor en ik hebben de Ponacka Kids Club ondersteund, we hebben een overkapping laten bouwen en veel speelgoed voor de kinderen gebracht. 

 
Wat een prachtige en sterke mensen hebben we bij deze projecten leren kennen. Daarom draag ik nog steeds graag mijn steentje bij voor stichting Kwame. Ik weet ook zeker dat Ghana mij nog een keer gaat zien!