Truus Heijligers

Ik ben Truus Heijligers en woon in Elst. Sinds februari 2013 ben ik actief bij stichting KWAME.

Ik kwam met de stichting in aanraking doordat mijn dochter Noortje van februari  t/m juni 2013 als vrijwilliger heeft gewerkt voor stichting KWAME in Ghana.

Doordat Noortje in Ghana werkte, was het voor mij een mooie reden om haar te gaan bezoeken. Ik had al veel contact  via skype, maar om Ghana in het echt te zien, is wel heel bijzonder.

De mooiste dag in Ghana was toen we met Godwin alle kiosken hebben bezocht die door stichting KWAME zijn gefinancierd en gebouwd. Ook het bezoek aan de Panacka kids club van Helena Obeng was hartverwarmend. Ik heb met eigen ogen gezien hoe goed en effectief een kleine stichting werkt. De lijntjes zijn kort. Het gedoneerde geld komt direct terecht bij mensen die het hard nodig hebben.

Sinds die tijd verricht ik ondersteunende activiteiten voor de stichting: helpen sieraden maken en verkopen, contacten houden met basisscholen die de stichting steunen, mensen in mijn omgeving warm maken en betrekken bij stichting KWAME.